Lærebøger til spanskundervisning

Después de Tariq – Lærebog om det arabiske Spanien

Después de Tariq” (Efter Tarik) er en lærebog med introduktion på dansk og spansk om Al Andalus, det arabiske Spanien, og glosserede tekster om emnet på spansk.

Min kollega og veninde Elisabeth Laursen og jeg har sammen udarbejdet introduktionen og valgt de spanske tekster.

Flores de otro mundo (Blomster af en anden verden)

“Flores de otro mundo” er en lærebog med drejebogen til filmen som grundtekst. Filmen er fra 1999 og er instruktøren Icíar Bollaíns gennembrudsfilm. Hun skrev drejebogen sammen med forfatteren Julio Llamazares. Bogen har også en introduktion om Bollaín og Llamazares, om kvindekaravaner og om affolkningen af landsbyer i Spanien.

Min kollega og veninde Anne Christine Kragelund og jeg har sammen skrevet introduktionen og glosseret filmdrejebogen. Den 6. oktober 2019 holdt vi begge to et oplæg om filmen og instruktøren Icíar Bollaín på en spansk filmfestival i Cinemateket.

Arrabal – undervisningshefte, DR

Arrabal” er et undervisningshefte til spansk om Fernando Arrabal, som jeg udarbejdede sammen med Birgit Jeng på Danmarks Radio. Birgit Jeng og jeg rejste sammen til Paris, hvor jeg interviewede Arrabal i hans hjem. Heftet indeholder en introduktion om Arrabal og interviewet, som mest handler om hans barndom i Franco-tidens Spanien samt teaterstykket “Los dos verdugos” (De to bødler).